RC Zrenjanin pomogao odlazak djaka na letnji kamp u Sloveniju

Rotary klub Zrenjanin je i ove godine, kao i prethodnih 5, skupa sa prijateljskim Rotary klubovima iz Zagorja ob Savi (Slovenija) i Brčkog (BiH), u periodu od 8.7 do 15.7 ,  uspešno realizovao akciju pod nazivom “Letnji kamp Mojca”, obezbedivši smeštaj, prevoz i dzeparac u kampu za troje dece završnog razreda zrenjaninskih osnovnih škola, pobednike na opštinskom takmičenju i/ili istaknute pojedince.

Letnji kamp , u organizaciji društva “Mojca”  iz Novog Mesta (Slovenija), se održava u Dolenjskim Toplicama. Ovde se svake godine ugosti više od 2.000 mladih ljudi iz Slovenije i Evrope, na kojima deca imaju mogućnost da rade na različitim  sadržajno intenzivnim projektima koji pokrivaju oblasti važne za razvoj i primerene dobu, kao što su: Bolji kvalitet slobodnog vremena; Razvijanje i promocija kreativnosti; Razvoj svesti i edukacija mladih da održe kontakt sa prirodom i zdrav i sportski način života; Socijalni i humanitarni programi za pomoć deci, adolescentima i roditeljima I dr. Tokom boravka u Kampu najstrožije je zabranjena upotreba mobilnih telefona i simuliranje socijalnog života na moderan način.

RC Zrenjanin visoko rangira ovu akciju upravo što je okrenuta ka darovitoj i vrednoj deci i što im pruža proširenje vidika, nova poznanstva a uz to im daje spoznaju o načinu života koji se na žalost još nije odomaćio u našoj sredini.

Budžet akcije: 1.700 eura

Predsednik 2017/2018                                      Sekretar 2017/2018

Dejan Dunđerski                                                  Dragan Ivanov