10.09.2017. RC Bgd-Čukarica i RC Bgd-Skadarlija prisustvovali MWS u Londonu

MULTI -CLUB WORKSHOP u Londonu

Predstavljen projekat “100 za 100”

 U Londonu je od 06. do 10. septembra 2017 godine održan 11. po redu Multi-Club Workshop na kome je učestvovalo 50-tak rotarijanaca iz Velike Britanije, Rusije, Švedske, Srbije i Italije.

Ukupno je predloženo 11 projekata od kojih je 8 izabrano za prezentovanje među kojima i projekat “100 za 100” koji je dobio veliku podršku prisutnih rotarijanaca. Na skupu je dolazeći predsednik Rotari kluba Bari Giorgio Salvo potvrdio finansijsku podršku projektu a ostali učesnici obećali su da će se izjasniti o eventualnoj podršci do kraja ove kalendarske godine.

Skup je otvorio Brian Stoyel, član Borda Direktora RI, a prisutne su pozdravili DG Michael Hodge iz Distrikta 1130, Mac Purcell ispred domaćina RC Paddington i organizator skupa Leonardo de Angelis iz RC Ravene. Poseban doprinos skupu dala je Lauren Ribant, oficir RI zadužena za Global Grantove, koja je svojim predavanjem i korisnim sugestijama znatno pomogla u savladavanju komplikovanog postupka apliciranja za Grantove.

Sledeći 12. po redu Multi-Club dogovoren je u italijanskom gradu Matera od 5 do 9 septembra 2018 godine a domaćin će biti DG Donato Donnoli iz Distrikta 2120.

 

DGE Vladimir Matić, Distrikt 2483

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RC Beograd Skadarlija je i ove godine ucestvao na MCWS. Skup je organizovan u Londonu od 07-10.09.2017., a klub organizator je bio RC Pedington.

Podpredsednik naseg kluba Srdjan Pribic je predstavio Global Grant projekat naseg kluba koji cemo raditi sa PKB skolom u Beogradu. Naziv projekta je „Agricultural enrepreneurial training center“ a podrazumeva izgradnju savremenog staklenika u kome bi ucenici imali praktican rad na proizvodnji organskih biljaka. Takodje, deo projekta je i trening profesora o organskom uzgoju a oni bi  dalje prenosili znanje ucenicima.

Projekat je izazvao veliku paznju i neki od klubova su ponudili podrsku u implementaciji.

RC Bgd-Skadarlija